joi, 2 iunie 2011

Windows 8

Windows 8 a iesit la rampa. Microsoft a prezentat noul sistem de operare. VIDEO

Microsoft a prezentat astazi, in Statele Unite si Taiwan, o versiune noului sistem de operare, cu numele de cod Windows 8, conform Reuters. Producatorii de PC-uri nu sunt deloc entuziasmati de lansarea ultimei versiuni de Windows. Acestia au inceput deja sa se planga de restrictiile impuse de compania lui Bill Gates in ceea ce priveste gradul de implicare a tertilor in dezvoltarea produsului.

Windows 8 a iesit la rampa. Microsoft a prezentat noul sistem de operare. VIDEO
 
Cel mai mare dezvoltator de software din lume urmeaza sa lanseze noul sistem pe piata in urmatoarele 18 luni, potrivit agentiei Reuters.
 
Cu ce vine ultima versiune de Windows? Accentul pus pe functiile touchscreen si optimizarea pentru tablete sunt principalele noutati ale sistemului de operare. Microsoft spera astfel sa prinda din urma Apple pe aceasta piata aflata intr-o continua expansiune.
 
Producatorii de chip-uri care vor dori sa foloseasca Windows 8 pentru tablete vor trebui sa lucreze cu un singur producator de PC-uri pentru a accelera procesul de distributie, conform indicatiilor gigantului software, informeaza Bloomberg. Astfel, cativa producatori de PC-uri s-au plans ca ar putea "ramane pe dinafara" pe piata tabletelor cu noul sistem de operare Microsoft, subliniaza Mediafax.
 
Microsoft a prezentat softul in demonstratii la conferintele din Taipei si Palos Verdes, California. Pagina de start a Windows 8 este similara cu interfata Windows Phone 7, sistemul de operare pentru smartphone-uri, cu placi cu continut live care pot fi manipulate prin atingerea ecranului.
 

Niciun comentariu: