joi, 9 iunie 2011

Opinii

Ieri am fost la conferinta sustinuta de Neagu Djuvara in Ploiesti. Desi majoritatea auditentei era formata din elevi adusi de catre profesori, domnul profesor ne-a onorat tinandu-si intregul discurs in picioare, un orator innascut, a reusit sa mentina interesul viu cu mondenitati din perioada interbelica.

Ceea ce nu mi-a placut, la finalul discursului profesorul a acceptat sa primeasca intrebari din sala, dar tipic romanesc decat cine avea "pile" la inspectorul general Borovina, si anume profesorii au putut sa ia microfonul, asta unu la mana, doi la mana, snobismul afisat de catre doamnele din spatele meu, probabil nu erau singurele in sala, ce-i cu impresia asta ca daca citesti anumite carti esti mai presus decat restul, ZDRENTELOR NU SUNTETI DECAT NISTE STOARFE RATATE CE NU AU FOST CAPABILE SA INVETE UN LUCRU DIN ACELE CARTI SI ANUME NEVOIA DE UMANITATE.

Ce mi-a placut, faptul ca tinerii din sala au fost impresionati si ar fi dorit ca maestrul sa stea mai mult, poate actiunile de genul asta ar trebuii sa fie ceva mai dese la noi in oras si popularizate in licee, sa fim un oras cultural si sa-i facem cinste lu nenea Iancu'.

Niciun comentariu: